a doua compunere despre iubire

Brânduşa (Buşa) şi Dumitru (Dudu) se iubesc total şi sincer din momentul în care ochii li s-au încrucişat iremediabil la mall, pardon – privirile, cu aproximativ 68 de ore în urmă. Buşa e studentă la jurnalism, condiţie existenţială care n-o opreşte să scrie în sms fraza următoare „iubitule, mă mai iubeşti şi astăzi la fel de mult ca ieri?” astfel: „uby 2day m mai uby dkt la fl k iery?”. Dudu e cu vreo 21 de ani mai copt decât Buşa, a avut o familie şi de când a scăpat de ea, îşi incordează meningele în scopul de a păcăli legea astfel încât să se elibereze de obligaţia numită pensie alimentară. Buşa arată binişor – dacă e să ne luăm după reacţiile nonverbale ale publicului masculin – şi are tălpiţele ireversibil deformate pe axa Oy în valoare de +12 centimetri, atât cât au în unanimitate tocurile pantofilor săi din debara. Dudu e avocat de succes. Buşa visează să devină VJ la un canal de muzică celebru. Şi o să devină. Dudu i-a promis-o după circa 13 minute de când au făcut cunoştinţă.

Hotărând din priviri să iasă în oraş, Buşa şi Dudu intră in lounge bar-ul Mango (alegerea de suflet a Buşei) in separeul „mango lovers” pentru un aperitiv modest – şampanie cu mango – urmând ca mai târziu să ia cina la restaurantul Plosca (alegerea de suflet a lui Dudu), în „separeul conaşilor” iar apoi să meargă la club să se distreze, mai ales Buşa – în timp ce Dudu îşi va verifica plictisit website-urile personale pe smart phone, aruncând periodic peste balustradă priviri extaziate Buşei, care se zdrumică pe ring.

Chelnerul îi cunoaşte, mai ales pe Buşa, el fiind un ex-boyfriend, dar e de preferat ca Dudu să nu între în posesia acestei informaţii confidenţiale. Îi salută şi le aduce aperitivele răcoroase după ce îi conduce politicos spre separeu.

– Uby ştii ce sărbătorim noi azi? întreabă ea pisicindu-se şi întinzând spre el degetul mic, înspre a-i fi ronţăit cu adoraţie.

– Păiiii…. sărbătorim….. degeţelul ăsta al tău mic şi delicios de păpuşe pe care o să-l guste Dudu îndată! …Corect?

Buşa retrage friptă degeţelul, îmbufnându-se:

– Nu ştii!!!

Dudu pare încurcat şi îi cere din priviri explicaţii sau macar un indiciu.

– E PRIMA NOASTRĂ JOI ÎMPREUNĂ! Nu înseamnă nimic pentru tine? Îţi pasă măcar? Mai contează relaţia noastră pentru tine? EU mai însemn ceva pentru tine?!

Dudu încearcă să repare greşeala infernală şi îi întinde drăgăstos Buşei pe sub masă un cadouaş de împăcare marca Judovski. Ea, încă botoasă, deschide cutia. Ca o minune, lumina veiozei din separeu atinge multicolorele sticluţe feţuite, care o reflectă mai departe spre ochii Buşei, care îşi amintesc brusc că îl iubesc definitiv pe Dudu, care a reuşit să-i câştige iubirea pentru încă cel puţin 12 ore.

Împăcaţi, cei doi ciocnesc şampania cu mango în cinstea primei zile de joi a relaţiei lor eterne.

În cel mai discret mod imaginabil, la masa lor se insinuează chelnerul şi le plasează între flori un plic auriu, în care cei doi au oroarea să citească:

„Astăzi şampania vine din partea patronului, care îi felicită pe Duşu şi Buda pentru prima lor joi împreună!”


Anunțuri
a doua compunere despre iubire

7 gânduri despre &8222;a doua compunere despre iubire&8221;

  1. tudor zice:

    stiu ca pare nepoliticos si nu se cade,dar am de facut o compunere la scoala cu titlul ‘o zi din viata mea’; pot sa ma inspir din cea de’a doua compunere pentru asta ?multumesc…

  2. Scuze pentru interventie. Se poate numi iubire o relatie unde nu exista sinceritate ? (bine nu e musai sa-i spune din prima zi povestea vietii ei, dar daca nu este un roman ca sa urmarim desfasurarea evenimentelor, nu ne prea dam seama care vor fi acestea) Se poate numi iubire o relatie de aproximativ 3 zile ?

    Imi cer iertare ca am intervenit „brutal” in aceasta poveste de iubire. Sper, si imi doresc sa fiu iertat. (altfel nu eu voi fi cel „rau”, vorba aia… :) )

  3. ironie, proza scurta, ironie, eseu, fabulatie, fantasy, pamflet, ironie, comic de situatie, ironie, bate saua sa priceapa iapa, antiteza, personaj simbolic, ironie, iti spun ceva acesti termeni?

Comentariile nu sunt permise.