expertii hamsiei prajite

Pot sa spun ceva urat „pe post”? Se filmeaza? Copiii sa plece la culcare.

Asa.

Sa sugeti cucu, bai patapievici si toti ceilalti voluntari sugatori omniprezenti de cuc basist din marile edituri ale minunatei noastre tzari, sa sugeti cucu si sa mai puneti mana pe-o carte, ca informarea nu e un proces de sine statator si finit sau autosuficient, e mereu loc de mai mult si mai corect, mai mult si mai corect care se obtine prin metoda numita „a se informa”.

De cand anume este, mai exact, sugatorul de cuc numit patapievici expert in istorie medievala? Unde a studiat dumnealui si anume istoria? Ce documente incontestabile i-au trecut dumnealui prin manusitele sale fine da ‘telectual ilustru?

Cine este domn’ patapievici? E un mare mare scriitor roman, principele lui „mi-e sila”, fetita care l-a luat pe „mi-e greata” in brate, nimeni-ul frustrat de faptul ca e un nimeni si un frustrat incurabil, oglinda literara a cacatului de tara pe care o populeaza cu geniul dumisale. Bucura-te senin de succesele beletristice, mare castigator al premiului „Lehamite”, dar lasa istoria istoricilor. Cine te facu pa tine celebru, bai minunatule si nemaipomenitule? Stii cine? „Profundul sentiment de scarba”, el te-a transformat din asolvent de fizica anonim in maaaare star al literaturii romane contemporane. Lasa tu istoria, mai bine scrie tu acolo despre mizerie, flatulenta si voma, cum ai facut si pana acu, lasa istoria.

Recunosc, tine de gusturi. Sila adresata propriei natii nu m-a impresionat in scrierile dumnealui. Nu fac aici comentarii literare. In schimb. Cand un scriitor se metamorfozeaza peste noapte in orator prin talk-shows, incepe sa ma impresioneze din ce in ce mai putin arta dumisale, atata timp cat nu toti sunt multitalentati, ca daca aveau de vorbit, ar fi facut radio, nu carti si daca erau activisti de partid, imparteau lumii fluturasi propagandisti in campaniile electorale, nu romane.

de ce m-am si anume intepat in halul de mai sus: lincu’

Reclame
expertii hamsiei prajite

2 gânduri despre &8222;expertii hamsiei prajite&8221;

  1. Mare dreptate ai, pt ca noi romanii le stim pe toate…de aceea nu mai avem nevoie de specialisti, de aceea nu avem locuri de munca…pt ca le stim de toate, de aceea trebuie sa ramana, in aceasta tara doar cei care ne conduc…sau sa gasim majoritatea celor care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume… Bravo!!! si sa le fie rusine „ciocoilor cei noi”. Odata si odata trebuie sa ne regasim locul in lume, acolo unde eram…

  2. tudor zice:

    Fac parte,tre’ sa recunosc, dintre cei care il apreciaza,in general, pe Pata;da’ nu sint un fan si nu tin sa’l iau in brate aprioric ; dovada cazul de mai sus,in care poate gresi fundamental ;foarte interesante atit link-ul care a determinat reactia ta(dealtfel foarte oportuna) cit si atitudinea ta…ai un blog care merita urmarit

Comentariile nu sunt permise.