compunere cu titlul „la mare”

N-am mai fost la mare de când eram mică şi nici atunci nu ţin minte să fi fost de prea multe ori. Amintirile mele cu privire la aceste vacanţe sunt mai mult decât tulburi, uite-o comparaţie, precum apa de la Eforie Nord în luna iulie. Mi-a plăcut la mare.
Ce mi-a plăcut: vata de zahăr din care-mi făceam mustăţi, castele de nisip, melcii albi pe scoarţa pinilor din parc, radio vacanţa, somnul de prânz, tartinele mâncate în tren, delfini la apus, proiecţii de film (Maddie şi David) în sala de mese, salamandra de pe marginea fântânii arteziene în formă de harta României, cuvântul amuzant „Agigea”, mirosul micului dejun din cantină, ceai de mentă şi felii de pâine cu telemea foarte sărată, piersici mari din care zeama curge până la cot şi altele.
Ce nu mi-a plăcut: nisip în gură, fotograful nervos care obligă toţi copiii să ţină în braţe un crocodil gonflabil hidos când le face poză, gândacii din cameră, insolaţia cu febră, mirosul din culoarul trenului, trezirea mult prea matinală, statul la soare pe cearşaf – extrem de plictisitor, hamsii, glasul femeii care mişună printre oamenii întinşi pe nisip şi strigă zilnic ceva greu de înţeles – „mingii de plaje şi ursuleţe colorate aveeeem, seminţe bune cu gust de alune, namooooooool de la Techirghioooool”, anunţurile radio despre copii pierduţi, aglomeraţia din parcul de distracţii, mirosul mâncării de prânz de la cantină, căcuţa din apa mării, mirosul de alge şi scoici in descompunere, „mai ieşi din apă!”, călătoria de întoarcere.
Reclame
compunere cu titlul „la mare”

34 de gânduri despre &8222;compunere cu titlul „la mare”&8221;

 1. […] aceasta nu doar pentru că le-am scris eu!). Deocamdată, ne bucurăm de copertele realizate de Adina Olivia Huţanu, reamintind că, dacă în Ultimul Mitropolit sunt o serie de aventuri, pe cât de uluitoare, tot […]

 2. Aş fi vrut să înceapă altfel:

  Marea mă întâmpină cu valurile sale tumultoase. Pescăruşii ţipau bucuroşi de revedere. Primarul Mazăre a luat măsuri pentru ca turiştii să fie primiţi în condiţii optime, pentru a-şi reface în mod cât mai agreabil forţele de muncă…

  Ceva în genul ăsta.

 3. Hahaha… Inceputul ramane liber, in asta sa consiste amprenta personala a scolerului… N-am zis de valuri, pentru ca am fobie de orice potential tsunami mai mare de 20cm. De apa adanca nu mi-e frica, da’ valurile nu-mi plac. Pescarusii mananca mortaciuni, pentru ca pestele are gust de combinat chimic, pescarusii tipa sinistru, nu mi-au placut niciodata. Primarul vremii nu era mazare, ci probabil vreo alta leguminoasa. Mazare era un licean visator si nici prin minte nu-i trecea ca viitorul avea sa-l faca primar.

 4. Aura zice:

  imi place inceputul lui Vania…unul dintre cei care a lasat un mic comentariu…
  astept sh de la el o compunere:D…dc nu?
  se putea sh mai bn`e la aceasta compunere….;)

 5. andreea zice:

  mia placut mult este destul de frumoasa dar nu pot sa o copi si sa o duc la sc ca avem o profa de romana cam naspa nu ii place nimik din ce facem noi dar mrs oricum miam facut o parere buna :)):)):)):))):)) ;)

 6. isac maria zice:

  cea mai naspa compunere pe care am auzit-o!!!!!!!!!!!!!!
  nu esti buna deloc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. ce faci?…..dar tu stii de site-ul sallut.com daca nu ai unde scrie cu verde creaza cont apoi completezi si tiai facut un sait

 8. IASMIN zice:

  cea MAI PROASTA COMPUNERE DIN LUME:::::::””””””***%%$%!!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Alexandra zice:

  Pentru toti cocalarii din lume dc ziceti ca-i naspa ? Ca n-ati avut voi idea?Sau sunteti prea orbi , incat sa va dati seama ca gresiti?

Comentariile nu sunt permise.