..and a happy new year!

Thursday, 31 December 2009 at 14:42

M-a întrebat recent un nene de ce scriu oamenii bloguri, întrebare care mi-a indus un soi de impotenţă literară, un blackout festiv, fapt pentru care nu mi-am mai golit pe blog paporniţa de cuvinte in ultima vreme. Nu e ăsta singurul motiv pentru care n-am mai scris şi publicat nimic; al doilea ar fi faptul că de vreo 10 zile sunt acasă, în Iaşi, unde păstrez o distanţă considerabilă intre selful meu şi lumile virtuale care-mi confundă existenta atunci când mă aflu departe de casă. Acelaşi individ probabil m-ar întreba de ce îmi caut motive şi explicaţii pentru absentă, sau mai precis faţă de cine simt nevoia să mă scuz. Nu am obligaţia să scriu, nu mi-am luat niciun fel de angajament, nu scriu rapoarte de progres, blogul nu substituie “semnele de viaţă” necesare dintre amicii care trăiesc în lumea reală. În fine, nu ştiu de ce scriu oamenii bloguri, dacă mă interesa aspectul respectiv probabil m-aş fi îndreptat spre o carieră profesională diferită, m-aş fi înscris la psihologie. Dar nu mă interesează, aşa cum bucătarii nu-şi pun problema depresiilor porcului dinaintea tăierii. Apropo de porc şi de-a sa tăiere, s-aveţi un an nou bun şi să ieşiţi cu bine din criză, de orice natură ar fi respectiva.
Motivul pentru care scriu articolul ăsta e dublu: aho aho, la anul şi la mulţi ani, în paralel cu noile modele de cercei pe care le-am izbutit în cuptorul ieşean, accesorii pe care vi le-am pus spre vizionare pe blogul hand-made: călduros vă invit, mergeţi să le vedeţi.
Ol ze best în doomiizece, mâine anul se-nnoieşte, pluguşorul, brazdele, boii, semănatul, încolţitul, grâuşorul etcetera.

Reclame
..and a happy new year!