bradul paralelipipedic

Sunday, 14 December 2008 at 11:14

Un colţ din camera mea genoveză în atmosferă crăciunescă, înainte cu 7 zile de plecarea spre România;

Observaţie: in a doua fotografie, daca dai click şi-o faci mare-mare, poţi vedea ce-i prin bibliotecă, deşi imaginea nu stă prea bine la capitolul focalizare, că era noapte adîncă la momentul declanşării.

Vezi acolo, pe primul raft de jos, doi dintre Cireşarii, care au venit cu mine în Italia… Sînt “Roata Norocului” şi “Aripi de Zăpadă”, cred.

A se observa pumpkin-ul portocaliu din raftul de sus, protagonistul unei serii de still-life de acum cîteva săptămîni, cu natura moartă de toamnă; mai e pe-acolo cîte ceva despre Frank Gehry, dar aş trece peste rafturile specialistice. Mai sus, colecţia de mini-parfumuri de cîte 5 ml, de pe la magazinele din zona liberă, mai jos colecţii de pe la Humanitas, mai ales Suskind şi Coelho, Lolita, ceva de Cărtărescu, Bukowski şi 4 cărţi mari: The Pillars of the Earth (Ken Follett), Promessi Sposi (Manzoni), Povestiri despre coşmar, mister şi teroare ale lui E.A.Poe şi cartea nouă a lui Carlos Ruiz Zafòn, ăla de-a scris La Sombra del Viento. Nu-mi încap toate preferintele literare pe rafturile respective, e doar un cocktail întîmplător, configurat astfel după ultima curăţenie.. Mai jos avem desenul (secţiunea) cupolei Domului din Firenze de Brunelleschi, un borcănel cu acuarele şi unul cu pensoane. Pe ultimul raft sus, alături de miticul bostan, cei trei ursuleţi: unul roz , din Braşov, inscripţionat “Adina”, unul maro care vine din Alaska şi unul mov originar din second-hand-ul cu jucării din anii 2000-2001, care funcţiona în pasajul din Piaţa Unirii, în Iaşi. Alături de cei trei ursuleţi, THE TROLL, mare protagonist în alte serii fotografice de still life, în care juca alături de ursul mov rolul “celui mai bun prieten”, vă arăt aici o mostră din colecţia respectivă (click pentru a vedea imaginea mărită):

EXIF (pentru prima şi ultima dintre imagini):

Canon EOS 400D – modalitate full manual – diafragmă f/6.3 – timp de expunere 30 secunde – ISO 400 – lungime focală 35 mm – no flash


Posted in de-ale mele, design, details, genova, holidays, Italia, night views, scenografia, still life, toysTagged: atmosfera de craciun, brad de Craciun, camera mea, Craciun, genova

Reclame
bradul paralelipipedic