pe puncte

1. În România tinerii HABAR N-AU ce-i aia POLITICĂ. Nu se învaţă la şcoală, pentru că luminaţii confundă propaganda electorală cu educaţia politică. Tineretul proaspat devenit major habar n-are ce-i aia putere executivă sau legislativă, nu ştie ce-i aia doctrină, asociază cuvântul “reformă” doar cu Al. I. Cuza şi cam atât. Greu la deal, voinicii moşului. Nu mai vota ce votează maică-ta şi taică-tu, dă din creier singur, că uite, d’aia apar deştepţi ca Băsescu, din ignoranţa voastră!
2. MERGI LA VOT NEAMULE, că d’aia au murit străbunicii tăi ţărani sclavi pe moşie fără dreptul de a deschide gura, pentru că TU, isteţule, minunatule, să ai DREPT DE VOT DEMOCRATIC. Mă-nţelegi? Aşa că, lasă filmele porno, că nu fug din PC şi mergi la vot. A, şi înghite-ţi limba împreună cu textul ăla răsuflat: “n-am pe cine vota”. Candidează TU dacă n-ai pe cine vota, să vedem dacă eşti mai breaz! Orice sesiune de votare COSTĂ. Bani din banii statului, care-s bani din banii tăi. Pe măsură ce tu te freci indiferent pe burtă zicând că n-ai chef să votezi, banii ăia se duc pe pliante şi ştampile în repetate rânduri, până-n turul doi, trei, zece, altă cheltuială, alt circ costisitor pentru buzunarele tuturor.
3. România e o republică PARLAMENTARĂ CONSTITUŢIONALĂ, NU PREZIDENŢIALĂ. Preşedintele statului NU are putere legislativă. Băsescu sfidează Constituţia. NU suntem SUA şi nici Franţa! Tre’ să fii prost să nu înţelegi asta. De ce votezi un dictator aspirant?
4. Raportul dintre numărul parlamentarilor şi populaţia ţării e obscen, de acord. Asta nu înseamnă că deputaţii şi senatorii trebuie uniţi într-o singură cameră; mai puţini membri înseamnă şanse mai mari ca aceştia să poată fi corupţi, momiţi, şantajaţi, controlaţi atunci când au de exprimat un vot pentru o lege. Să le tăiem benzina şi să nu se mai plimbe cu avionul în scopuri personale, să nu-şi mai deconteze caviarul din banii bugetului atâta vreme cât ţara noastră nu produce nimic. Să le scadă salariile cele nesimţite şi cantitatea de facilităţi. Să nu mai fie simultan parlamentari şi proprietari de trusturi întregi de construcţii sau de presă, să nu fie profesori angajaţi full time la 5 universităţi particulare etcetera. Să li se taie fondurile, aşa cum li se întâmplă tuturor bugetarilor.
5. Dacă l-aţi votat pe Băsescu nu mai aveţi ce vorbi cu mine.
Anunțuri
pe puncte