compunere despre valori morale

Dragi copii, azi vă predau mila:
E bine şi frumos să avem milă pentru cei nevoiaşi material, dar şi intelectual; să sperăm că nu a celor din urmă va fi Împărăţia Cerurilor; ajunge că-şi fac de cap în funcţii înalte prin împărăţia de pe ceastălaltă lume, în care cu toţii avem încă parte de lacrimi, durere şi suspin.
Mă lăfăi într-un sentiment atotcuprinzător de milă. Milă pentru proşti. Proşti, proşti, dar insistenţi. Proşti, proşti, dar mulţi. Proşti, dar urâţi. Aşa, să compenseze cu faptul că-s proşti. Mi-e milă despre ei, pen’că-i o condiţie existenţială imposibil de depăşit sau de trecut cu vederea. Grav, dar cronic. Acut, dar constant. Proşti, dar pentru totdeauna.
Asemeni leşinului care-i o formă de autoapărare a creierului, proştii nu-şi dau seama ce proşti sunt, pentru că s-ar umple iadul de sinucigaşi. Proştii înoată-n ignoranţă, poartă încă frunza de smochin în anumite părţi ale corpului şi frunza de brusture pe creştet, să-i ferească de iluminare. Mi-e milă, dar mă bucur pentru ei că nu-şi dau seama cât sunt de proşti, ar avea un şoc!
Reclame
compunere despre valori morale