Politică de dreapta nedreaptă

berlusconi-set

Cum am spus mai demult: le doresc italienilor să rămînă, de azi pe mîine, fără picior de străin în ţară! Nici turişti, nici muncitori pe şantier, nici îngrijitoare de bătrîni, nici chelneri în restaurante şi baruri, nici studenţi Erasmus, nici doctoranzi, nici angajaţi în fabrici! Sînt tare curioasă cam ce creştere economică şi ce produs intern brut ar obţine ei fără muncă la negru şi fără clasele astea de sărăntoci străini care vin legal în Italia!

Să vă povestesc oare cam de cîte documente traduse, legalizate şi supralegalizate cu apostilele a TREI ministere am avut nevoie, ca STUDENT LEGAL, pentru a ÎNCERCA să dau admitere la facultate în UE, în 2003?

Să vă mai povestesc de cozile infinite la Consulat, Ambasadă, Ministerele Justiţiei, Afacerilor Externe şi Educaţiei? Să vă spun că Ministerul Învăţămîntului a insistat să îmi supralegalizeze diploma de Bacalaureat, de parcă nu tot ei mi-o dăduseră în primă instanţă? Să vă spun că în respectivul an eram doar 5 tineri care plecau din România la STUDII în Italia? Să vă spun că am aşteptat la o coadă de peste 300 de oameni care cereau permis de muncă? Să vă mai spun că din cauza gardienilor români de la consulat a trebuit să aşteptăm, pentru că ne-au zis (după bine-cunoscutul model ceauşist al paznicului de la Canal): “a, voi sînteţi intelectuali, înseamnă că ştiţi să aşteptaţi!”

Eu am preferat să uit vara anului 2003, cu toate beţele puse în roate oamenilor care vor să emigreze LEGAL.

Mă întreb de ce prostituţia, traficul de copii şi organe, droguri, hackeri de bancomate şi hoţi de tiruri trec graniţa precum raţa pe lac, lin şi relaxat, fără să-şi bată capul cu oficialitaţile şi documentele, vizele, banii şi fără să demonstreze că au o persoană care garantează pentru ei în ţara de destinaţie?

Mă întreb de ce oamenii care sunt aici în regulă (în Italia) sînt cei care au de suferit pe urma borfaşilor.

Mă întreb DE CE autorităţile italiene AU PERMIS să se împămîntenească pe aici colonii de ţigani români care-şi schilodesc copiii şi-i trimit la cerşit, cum dracu’ au ajuns ăia în Italia pe vremea cînd era nevoie de un cîrnat de vize şi acte, mă întreb de ce, după ce ani de zile au închis ochii la atîtea sute de mii de ilegalităţi, şi-au dat seama ABIA ACUM ce se întîmplă.

Cei care au venit aici la furat, nu sînt în Italia de ieri, ci au apărut pe-aici cu mult înaintea oamenilor decenţi care au venit la muncă cinstită prost plătită! Pe ăia cum de nu i-a văzut nimeni? Cîtă şpagă au dat şi cîte servicii au prestat pentru a trece neobservaţi?

Italia are un guvern de centru-dreapta, băgat în afaceri murdare pînă-n gît, de la cel mai mic pînă la cel mai mare membru. Cînd au nevoie de o divagaţie, scot la iveală cîte un viol, cu menţiunea “rumeno” în cap de afiş. Aşa manipulează ei (sau speră să manipuleze) masele de oameni obişnuiţi, pe care le instigă la violenţă şi xenofobie cu ajutorul Presei.

În aceeaşi situatie cu noi şi de aceeaşi politică au parte şi cei din America de Sud, albanezii, cei din Africa ajunşi aici prin debarcările zilnice din Lampedusa, chinezii şi toti străinii care “amenintă” clasa medie italiană că va rămîne fără serviciu.

Ştiţi care e diferenţa dintre noi şi ceilalţi emigranti? NOI SÎNTEM IN U.E. ŞI BENEFICIEM DE REGULILE EUROPENE, AVEM ACELEAŞI DREPTURI CA ORICARE CETĂŢEAN DIN UNIUNEA EUROPEANĂ.

Presa e tot a politicienilor, asta n-o zic eu pentru că aşa aş fi visat astă noapte, ajunge să introduceţi pe orice motor de căutare asocierea de cuvinte “berlusconi” “craxi” “televisioni” şi o să pricepeţi despre ce vorbesc.

Ziarele sunt tot ale lor.

Italienii sunt dependenţi de ştiri, bagă în ei tot ce se dă, tot ce se vede. Sunt ignoranţi, în mare parte. Melma poporală nu ştie nici istorie, nici geografie, nici nu vorbeşte limbi străine. O fi vina sistemului care-i formează (sau DEZinformează, nu ştiu). Se întîlnesc la piaţă şi comentează ce naţie de căcat sînt românii, că aşa au văzut ei la ştiri.

Cam pînă cînd o să se tot întîmple chestia asta? Mă întreb ce impact are asupra minţii omului de rînd bombardamentul cu ştiri destinate schimbării opiniei publice cu scopul dirijării înspre lipsa totală de toleranţă faţă de străini.

Pe noi ne afectează cît ne afectează, pînă cînd ni se acreşte; la un moment dat noi cei legali şi oneşti ne luăm bocceluţa şi plecăm de-aici. Vreau să văd ce-or să facă italienii fără mîna de lucru de 3 euro pe oră.

Din ce am văzut în ultimii 6 ani, de cînd sînt aici, pot spune că italienii sînt deja o naţie alterată din multe puncte de vedere, care procrează în medie după 35 de ani, născînd pui vii pe care-i hrăneşte cu lapte foarte scump si face (dacă mai face) cîte un singur copil. Italia e ţara din UE cu preţul cel mai ridicat la cutiile de lapte pentru bebe, lucru care dăunează grav demografiei. Italianul mediu locuieşte cu părinţii pînă la 30-35 de ani, e incapabil să-şi “facă un rost” al lui, abia dacă-şi poate găsi de lucru pe bază de contract pe timp limitat. Industria li se duce de rîpă, compania naţională de avioane li se duce de rîpă, trenurile merg ca naiba, turismul le-a căzut în prăpastie, preţurile li s-au urcat la stele. Sunt ţara cu cei mai mulţi pensionari de vîrste înaintate din Europa, un stat de super-octogenari. Mă uit pe stradă la afişul cu necrologul zilei, rar cînd vezi pe cineva sub 85 de ani. Au mai mulţi pensionari decît angajaţi. Presa e controlată de puterea politică. Justiţia e controlată de puterea politică. Mentalitatea generală a oamenilor e influenţată de puterea politică. Economia e direct manevrată de către puterea politică.

Mi se pare că, în condiţiile menţionate, ULTIMA lor problemă gravă e densitatea de români violatori de fete nevinovate pe metru pătrat. Au şi ei violatorii şi criminalii autohtoni, pe ăia de ce nu-i vede nimeni?

Au tot mai multe mame cu frecvente cazuri de depresie post-partum, care-şi pun copiii în cuptor sau îi îneacă în lac. Au hoţi. Au derbedei. Au traficanţi de droguri şi prostituate. Au Justiţia coruptă. Birocraţia lor e cea mai proastă din Europa, secretariatele cele mai lente şi ineficiente! Un fenomen care ia amploare e că angajaţii lor au o pregătire carentă. Pauzele lungi şi dese, randament mic la muncă. Lene. Nepăsare. Ignoranţă. Gunoi care-i îngroapă în Sicilia, pentru că mafioţii controlează firma locală de curăţenie. Lipsa de apă potabilă în Sud, pentru că mafioţii vînd apa la cisternă şi au tăiat ţevile din sistemul de distribuţie urban. Lucruri care ar înscrie Italia în categoria “lumea a treia”, dacă ne gîndim bine.

Dacă ar fi să le pun o etichetă răutăcioasă şi nedreaptă, aş putea spune că sînt un popor de leneşi, de pierde-vară care nu ştiu decît să urle la meciuri şi să bată aiurea din gură despre politică. E un adevăr parţial, pentru că nu toţi sînt aşa! Iar cei care sînt oameni de calitate echilibrează cu succes statistica mentală pe care mi-aş putea-o schiţa despre ei ca popor. Nu am niciun drept să generalizez!!!

Au Poliţia Italiană şi-asa destul de coruptă încît să nu funcţioneze în interesul legal al omului şi cetăţeanului, ba chiar se poate spune că poliţia face abuz de putere şi plantează dovezi incriminatoare cînd vrea să înfunde oameni nevinovaţi: “găsesc” cocktailuri molotov tot de ei puse în diverse locuri, poliţia se ocupă cu mînăreala, cu falsificarea probelor întru salvarea propriului posterior!

Au MAFIA, pe lîngă care, sincer acu, borfaşii noştri sînt niste puţări nesemnificativi, oricît de mulţi ar fi ei. Mai bine s-ar ocupa de şcolarizarea propriilor pueri ignoranţi, care ajung să hăcuie studenţi străini prin campusuri; mai bine s-ar apuca să aplice legea, de la început pînă la sfîrşit: de cînd le intră străinul în ţară, pe parcursul şederii lui şi pînă pleacă. Dacă ar fi un neam mai serios, aş înţelege să se plîngă de efectele negative suferite de ţară pe urma străinilor. De ce nu se întîmplă asta în Germania? De ce nu se întîmplă în Norvegia?

Italia nu mai este un stat democratic (în caz că a fost vreodată), tre’ să mai emigrăm şi în altă parte. E o dictatură mafiotă parţial camuflată a post-capitalismului sălbatic, instaurată şi susţinută prin manipulare colectivă, prin intermediul Presei şi al tuturor mijloacelor de informare publică, într-un stat în care exprimarea liberă a opiniei este des pedepsită cu demiterea din post (vezi cazuri din televiziunile italiene, de oameni care au îndrăznit să îl atingă verbal pe Berlusconi: Sabina Guzzanti si alţii).

Hoţii români de buzunare din Italia sînt sfătuiţi călduros să mai fure şi de la Berlusconi (că el are mai mult), nu numai de la aprozar şi de la babe!

Sfat pentru minte şi inimă: nu vă mai uitaţi la ştiri!

Anunțuri
Politică de dreapta nedreaptă