Românii din Italia

În legătură cu scrisoarea Corinei Creţu destinată lui Silvio Berlusconi… E un gest admirabil, pe care îl aşteptăm de multă vreme din partea vreunui politician român! Felicitări celor care au aderat la această iniţiativă, pentru implicare şi gestul lor minunat!

La îndemnul mamei, voi reda aici acţiunea ei legată de acelaşi argument, cu ocazia unui congres internaţional de ceramică, la Verona, unde au avut invited speech, atât ea cât şi ministrul Ecaterina Andronescu – reprezentantă a grupurilor de oameni de ştiinţă în acest domeniu din România. Doamna Andronescu nu s-a aflat în sală la această prezentare şi nici nu a avut nimic de spus în legătură cu felul în care sunt priviţi românii (din orice mediu lavorativ, dar mai ales din cercetare) în Italia, deşi poziţia politică îi oferea o ocazie importantă de a-si exprima părerea în interesul colegilor săi de breaslă şi al imaginii românilor peste hotare (link).

Despre scandalul cu primarul xenofob al Veronei – Flavio Tosi – cred că se ştiu destul de multe iar presa a mediatizat cu succes acţiunile şi declaraţiile respectivului. Mama, ca şi ceilalţi participanţi la congresul din Verona, a primit invitaţia oficială de a participa la conferinţă precum şi o călduroasă misivă de “bun-venit in frumosul nostru oraş” tocmai din partea acestui primar, fapt josnic prin discrepanţa cu afirmaţiile dumnealui în legătură cu românii: “Verona va fi primul oraş italian curăţat şi eliberat de români”.

Mitoşeriu Liliana (alias Mama) a avut ideea de a include în prezentarea ştiinţifică un protest pe această temă socială internaţională precum şi o mică lecţie de istorie antică ilustrată, în urma căreia cei din sală s-au ridicat de pe scaune si au aplaudat iniţiativa iar colegii italieni au încropit o scrisoare de protest adresată primarului Tosi.

“2nd International Congress of Ceramics”, Verona, Italy, June 29-July 4, 2008

dscn4262

dscn42631

slide1 slide2

slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Posted

Reclame
Românii din Italia