mama is the best!

VEDETI AICI DE CE

Nu stiti cum e sa ai cea mai desteapta mama din Romania, care a absolvit facultatea de fizica din Iasi in 1984 cu media zece si a fost sefa de promotie pe tzara? E fain de tot, va spun eu!

______________________________________________________

[10.22.40] Liliana Mitoseriu says: Stancu, baietii, eu si inca 2 profesori am luat premiul de excelenta pt cel mai bun grup de cercetare universitar din tara!

[11.06.58] adina hutanu says: FELICITARI!!!!!!!!!!!!!

[11.07.10] adina hutanu says: CE FAIN, CE FAIN!!!!!

[11.07.30] adina hutanu says: de unde e premiul?, cine l-a dat? ministerul?

[11.07.41] LILIANA MITOSERIU says: autoritatea pt cercetare stiintifica

[11.07.46] LILIANA MITOSERIU says: a ministerului

[11.07.53] LILIANA MITOSERIU says: sintem singura institutie din afara bucurestiului

[11.08.05] LILIANA MITOSERIU says: dar nu toti din facultate, ci 12 dintre noi

[11.08.13] LILIANA MITOSERIU says: sint unul din cei 12!

______________________________________________________________

ScienceLine.ro – octombrie 2008

SALONUL CERCETARII 2008

SALONUL CERCETARII 2008Luni, 6 octombrie 2008, ora 12,00, la sediul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) va avea loc conferinta de presa a prof. univ.dr. Anton Anton presedintele ANCS.


Salonul Cercetarii
– manifestare organizata de ANCS – se desfasoara pentru prima data in conditiile unei suprasolicitari din partea unitatilor de cercetare-dezvoltare si a companiilor inovatoare care au considerat util si necesar sa fie prezente la aceasta manifestare si sa-si poata expune cele mai interesante rezultatele ale anului, care in acest caz sunt si o oferta. In acest an vor fi peste 140 de entitati participante la Salon, dar noutatile abia acum incep.
In aceasta toamna ANCS are un moment de bilant: s-a incheiat derularea Programului Cercetare de Excelenta (CEEX).
Programul precompetitional, de acumulare, care a propus actiuni concrete de întarire a ariei românesti a cercetarii, astfel încât unitatile si institutiile din România sa faca fata nivelului de performanta în acest domeniu precum si cerintelor impuse de statutul de tara membra a Uniunii Europene începând cu anul 2007“, observa prof.dr.Anton Anton la lansarea acestuia, programul fiind o punte spre Programul National II de cercetare-dezvoltare-inovare 2007-2013, care este in plina desfasurare. La Salonul Cercetarii veti vedea o parte a rezultatelor acestui program. In plus, tot mai multe unitati de cercetare-dezvoltare din cercetarea romaneasca sunt angrenate in proiecte europene de cercetare, formand consortii impreuna cu institute din Europa.
In cadrul Salonului Cercetarii toate entitatile expozante, anul acesta se vor desfasura – pe langa manifestarile stiintifice al caror program este atasat – 2 editii ale “Serilor inovarii” : marti, 7 octombrie va fi “Seara comunicarii” si joi, 9 octombrie, “Tinerii si mediul inovativ”. Va functiona permanent un spatiu de contacte de business, dialog si dezbatere la “Cafeneaua inovarii”.


Salonul Cercetarii 2008
prezinta si cele mai recente proiecte ale ANCS pentru refacerea legaturii si a increderii, in conditii moderne, intre cercetare si firmele care au nevoie de rezultatele cercetarii, dezvoltarii, inovarii – Caravana inovarii, proiect aflat in plina derulare, care prezinta in zonele de dezvoltare ale tarii rezultatele cercetarii cu aplicabilitate imediata, solutii de finantare si consiliere. Evenimentul de brokeraj, organizat de IPA – CIFATT Craiova este un instrument util atat pentru firmele participante la TIB, cat si pentru institutele care cauta companii interesate de transfer tehnologic in toate variantele sale.


INVENTIKA-2008
beneficiaza de un mediu de afaceri propice, de mediatizare sustinuta si de un numar mare de vizitatori. Punând fata în fata inventatorii si cercetatorii cu reprezentantii unor mari firme producatoare si comerciale, INVENTIKA-2008 este mediul ideal de promovare a inteligentei tehnice românesti în competitia internationala. La aceasta editie se apreciaza ca vor fi înscrise în competitia pentru premii si medalii un numar de 300 inventii. Vor participa cu stand national, alaturi de cel al României, 8 tari: Bulgaria, Croatia, Iran, Moldova, Polonia, Serbia, Rusia si Ukraina.


Pentru prima data in Romania, anul aceasta se va organiza Topul Excelentei in Cercetare
. Prof. dr. Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica – organizatorul topului, nu oboseste sa reaminteasca: “Perioada supravietuirii in cercetare a trecut. “ Mai mult, cercetarea romaneasca are fonduri. Exista conditiile necesare pentru aparitia rezultatelor semnificative.


Topul Excelentei in Cercetare va scoate in evidenta acele rezultate ale cercetarii, care au cea mai mare relevanta pentru modernizarea societatii romanesti si pentru cresterea competitivitatii firmelor.
Topul va atrage atentia asupra exemplelor de spirit inovativ atat la nivelul institutelor cat si al companiilor. Este de remarcat in mod deosebit orientarea organizatorilor Topului Excelentei in Cercetare pentru stimularea firmelor inovatoare. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc miercuri, 8 octombrie, de la ora 18,00, la Sala Titulescu a Centrului de Conferinta Romexpo.

______________________________________________

SI MAI STITI CEVA? ASTIA DE LA FIZICA DIN IASI CHIAR PUBLICA LUCRARI! MAI MULTE DECAT PUBLICA ORICARE ALTII DIN TARA! FELICITARI INTREGULUI GRUP!! link

Reclame
mama is the best!