10 reasons to visit Iasi. A, da? Si restul?

Spot publicitar. A fi obiectiv e o chestie relativa…

Dupa ce vedeti acest spot publicitar turistic, vedeti si cateva imagini din Iasul real, cu momente din viata ieseana de zi cu zi, pe strazi aproape centrale dar mai putin turistice decat Palatul Culturii, Universitatea, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi sau Golia, putin mai departe de Bojdeuca sau de Teiul lui Eminescu! O nu, nu fac antireclama.. Dar nu vreau ca turistul sa fie dezinformat.. Sau sa fie omise anumite aspecte EVIDENTE ale orasului in aceasta prezentare.. Doamnelor si Domnilor, Iasul nu sta pe roze. Se darama!

Alo? Sunem constienti de ceea ce se intampla?

  • FILARMONICA MOLDOVA E IN DESCOMPUNERE!!! E IN SCHELE, FARA TENCUIALA SI FINISAJE DE VREO ZECE ANI! SE IMBIBA AN DE AN CU APA DE PLOAIE SI CU ZAPADA, TREPIDEAZA DE ZECI DE ORI PE ZI DIN CAUZA FIECARUI TRAMVAI!
  • LA FEL SI TEATRUL NATIONAL VASILE ALECSANDRI, CARE CICA E IN “RENOVARE”!
  • LA FEL SI BISERICA TREI IERARHI, CARE NU SE POATE TINE “PE PICIOARE” DECAT CU SCHELET AJUTATOR EXTERN DE METAL!
  • LA FEL SI PALATUL CULTURII, CARE AVEA DEJA CRAPATURI GRAVE IN ZIDARIE SI A CARUI STARE STRUCTURALA CONTINUA SA SE AGRAVEZE DIN CAUZA PROIECTULUI ARHITECTONIC DE URBANISM “PALAS”, CARE DUDUIE SI MANANCA PAMANT PANA IN TEMELIILE PALATULUI!!!
  • LA FEL SI GALERIILE DE ARTA DIN PIATA UNIRII, CLADIRE MINUNATA CARE SE DESCOMPUNE, PIERDE BUCATI DIN ZIDARIE, ACOPERIS, PLINTE SI BASORELIEFURI CA UN LEPROS! ACUM CATIVA ANI A CAZUT DIN EA O BUCATA ATAT DE MARE INCAT AU INCONJURAT ZONA CEI DE LA POLITIE, SA NU MAI TREACA NIMENI PE DEDESUBT! – unul dintre singurele edificii istorice care au supravietuit demolarilor masive dinainte de 1989!
  • SI CU SIGURANTA MAI SUNT SI ALTE CLADIRI PE CARE LE OMIT ACUM, DIN VITEZA!

Dragilor, Iasul sta pe nisip si pe argila, este totul in curs de daramare daca nu se gandeste nimeni si la consolidari!

HAI SA CONSOLIDAM CE-A MAI RAMAS DE CONSOLIDAT DIN IASI!

Va invit sa observati si ACEST video, trist:

__________________________

Adina Hutanu © Photography:

Edit this entry.

Anunțuri
10 reasons to visit Iasi. A, da? Si restul?