poftim la reduceri!

Nu vorbesc eu, las statisticile sa exprime argumentul. Cati oameni mor muncind in italia?

http://lombardia.indymedia.org/?q=node/3106

Dupa noile calcule, in Italia mor 4 oameni in fiecare zi la locul de munca. Oare in Romania cati mor? Sau poate mai potrivit e sa intreb: oare in Romania cati muncesc?

Nu inteleg de ce se minuneaza colectiv italienii afland rezultatele acestor statistici. Ei cum cred ca se obtine un radio care sa coste 5 euro? Platind asigurare medicala angajatilor din intreprindere? Instruindu-i despre riscurile meseriei? Facand training cu ei inainte sa-i trimita sefu’ la munca in marele lant al productiei? Respectand legile igienico-sanitare si de prevenire a accidentelor de munca?

Ei cred ca cei 700.000 euro pe care-i vireaza in contul arhitectului care le-a proiectat vila acopera si contractul de munca al muncitorilor romani, albanezi si ecuadorieni care urca pe schele fara coarda de siguranta?

Ei cred ca degeaba o ora de munca e platita cu doar 4 euro in cazul lucratorilor clandestini? Cred ca degeaba nici un italian nu se mai coboara sa se angajeze la meseriile in care tre’ sa puna caramizile una peste alta zi de vara pana-n seara?

Oamenii care se plang de calitatea proasta a produselor pe care dau 3 centi (si tot nu le convine, pentru ca „am vazut la metro si cu 2,89 centi”) tre’ sa priceapa ca marfa nu-i in realitate atat de ieftina precum pare, ci pentru ea mor (in Italia) 4 oameni pe zi, tocmai din cauza ca sefii lor vor sa vanda produse de cacat in cantitati din ce in ce mai mari, la preturi de cacat, platindu-si angajatii cu salarii de cacat.

Reclame
poftim la reduceri!