despre tine si alte pedepse

vad ca te-ai hotarat sa existi din nou si sa tii legatura cu mine.
„daca n-ai fi fost asa cum erai, inca ai mai fi ceea ce ai fost pana in momentul in care ai incetat sa mai fii ceea ce erai pentru mine” ai spus.
o fraza interesanta. e buna pentru examenul de capacitate, intr-un exercitiu de analiza gramaticala – sintactica si morfologica.
totusi ce vrea sa spuna? am adaptat, prescurtat si reinterpretat: daca as fi fost o alta persoana, povestea ar fi continuat.

vad ca vrei sa afli si ceea ce am evitat sa iti spun:
– daca n-ar fi trebuit sa te cresc eu ca pe un copil, poate nu m-as fi saturat de accesele de rebeliune adolescentina si de furia dorintei de libertate, care se manifestau mai ales in domeniile cel mai improbabil responsabile pentru starea ta de sufocare: relatia cu mine.
– daca timpul petrecut impreuna ar fi fost condensat si trait cu intensitate, nu s-ar fi simtit nevoia cantitatii ca surogat pentru calitate. [citeste fraza precedenta ca pe o insulta]
– tu: tipologia egoistului care depinde de judecata celorlalti. nesiguranta permanenta care cere aplauze si incurajare, lucruri care atunci cand vin, te transforma intr-o fiinta aroganta.
nevioa ta disperata de a te adapta situatiilor si de a fi nu doar acceptat, ci placut, dorit, apreciat, invidiat, laudat. si nu doar de oamenii care au importanta, ci de toata lumea.
– tu din nou: gelozie nefondata, cu radacini noduroase rasfirate prin mintea ta. a pornit din teama de a trebui sa te adaptezi unei noi situatii, in care eu nu as fi fost alaturi. sau, mai grav: in care as fi fost indiferenta desi eram langa tine. ganduri si convingeri care niciodata nu s-au apropiat de ceea ce simteam eu, dar care au avut consecinte triste asupra felului in care ma vedeai.
– erai de parere ca „infidelitatea e felul doi in mancarea numita relatie. e imposibil sa te substragi ei. cu siguranta si tu, fiind om ca toti ceilalti, vei fi tentata sa incerci lucruri noi, iar eu voi avea de suferit. la fel cum s-ar putea intampla si invers.” axiome care se explicau doar prin nesiguranta ta si prin faptul ca eu nu am indraznit sa pun la indoiala nimic in afara de propriul eu. nu m-am indoit decat de mine si de putinele lucruri care depind doar de mine.
– din pacate ai inteles din asta ceva gresit. tentatia de a incerca lucruri noi e ceva care depinde de mine. nu „ti se intampla” sa fii infidel. si nici macar nu exista o definitie pentru fidelitate. „se intampla” sa nu mai iubesti persoana din multe motive, „se intampla” sa se rastoarne vasul plin de compromisuri pe care le faci pentru „bunul mers al lucrurilor”. astea se pot intampla. iar infidelitatea este doar o consecinta. nu este ea marul discordiei. cand se ajunge la ea, lucrurile frumoase sunt demult terminate si oamenii se invart unul in jurul celuilalt in iluzia numita „relatie” doar din inertie.
sfat: da copy/paste si cauta un site de traducere pe google sa intelegi ce-am scris.

Reclame
despre tine si alte pedepse